Seminarer og arrangementer

Flyktningseminar: Voksne traumatiserte flyktninger i behandling

Arrangementet ble avholdt Onsdag 6. april 2016 kl 9.00-12.00

Forskning viser at en del traumatiserte flyktningpasienter får god hjelp i spesialisthelsetjenesten i Norge. Men mange pasienter forblir sterkt plaget og fortsetter å ha betydelig redusert livskvalitet selv etter langvarig behandling. NKVTS inviterer til seminar 6. april, med tema voksne traumatiserte flyktninger i behandling i spesialisthelsetjenesten.

Mennesker som har flyktet til Norge har i mange tilfeller svært belastende erfaringer og mange mottar hjelp for psykiske plager i spesialisthelsetjenesten.

Vi trenger mer forskning på behandling for å få vite:

  • Hvem hjelper det for?
  • For hvilke problemer virker behandlingen?
  • På hvilket tidspunkt i det posttraumatiske forløpet er behandlingen mest effektiv?
  • Hvor varige er eventuelle positive behandlingseffekter?

På dette seminaret vil vi blant annet presentere to studier om behandlingstilnærminger som har vist seg å gi bedring av symptomer på psykiske lidelser etter traumatiske eller katastrofale livshendelser. Innledere er Marianne Opaas og Marianne Jakobsen fra NKVTS, og Håkon Stenmark fra RVTS-Midt.

Se hele programmet (pdf).

Seminaret er del av en serie som går over tre dager, men hver dag er frittstående. Dersom du ønsker å delta på mer enn en dag, må du melde deg på hver dag separat. Se program og påmelding til seminarene 7. april og 8. april.

Seminarene er gratis, men det er begrenset antall plasser. Påmeldingsskjema nederst på denne siden. Enkel frokost serveres fra kl. 8.30. Presentasjonen starter kl. 9.00. Gratis inngang.

Forskerne

Har du spørsmål?

Flyktningseminar: Voksne traumatiserte flyktninger i behandling
Kontakt kommunikasjonsrådgiver Runhild Grønlie
Kommunikasjonsrådgiver
Mobil: 92246404