Seminarer og arrangementer

Frokostseminar: Barn i krise. Samarbeidet mellom barnevern og politi.

Arrangementet ble avholdt Onsdag 26. april 2017, fra kl 9.00 - 10.30

Når politiets operasjonssentral får melding om at barn utsettes for vold og alvorlige krenkelser, alarmeres ofte både politiet og barnevernet i den akutte krisen. Hvordan samarbeider disse to etatene?

Arrangementet er gratis, men vi ønsker påmelding via skjemaet nederst på denne siden. Vi liveoverfører seminaret, så om du ikke får plass, kan du følge direktesendingen.

I en ny rapport som vi lanserer 26. april, viser vi resultater fra forskning på arbeidsdelingen mellom etatene, fra saken blir meldt til politiets operasjonssentral og frem til barnet formelt avhøres av politiet ved Statens Barnehus.

  • Hvordan samarbeider politiet og barneverntjenesten i saker der barn utsettes for vold og alvorlige krenkelser?
  • Hvordan fordeles etatenes ansvar og roller når saken skal undersøkes og rettslig etterforskes samtidig som barna skal ytes barnevernfaglig hjelp?
  • Hvordan har endringer i yrkesutøvelse og samarbeidsformer artet seg etter de nye forskriftene om tilrettelagte avhør av barn og andre sårbare grupper, fra 2015?

Forskerne har intervjuet ansatte i barneverntjenesten, hos barnevernvakten og i politiet. De har også innhentet informasjon fra årsrapporter ved barnevernvaktene, og et års loggføring av alle akutthendelser ved en av barnevernvaktene.

Forskerne selv presenterer rapporten. Lett frokost serveres fra kl 8.30. Selve presentasjonen starter kl 9.00.

Forskerne

  • Skjørten, Kristin

    Skjørten, Kristin

    Forsker I, professor II, UiO / dr. philos.

    Vis profil

Har du spørsmål?

Frokostseminar: Barn i krise. Samarbeidet mellom barnevern og politi.
Kontakt kommunikasjonsrådgiver Runhild Grønlie
Kommunikasjonsrådgiver
Mobil: 92246404