Aktuelt

Årets julegave går til Dråpen i Havet

Hvert år gir NKVTS en gave til en veldedig organisasjon, på vegne av alle ansatte. I år går gaven til en organisasjon som hjelper mennesker som er på flukt.

Smilende barn og en voksen
Illustrasjonsfoto: Dråpen i Havet

– Vi velger å støtte Dråpen i Havet på grunn av det viktige arbeidet de gjør. Vår forskning viser med all mulig tydelighet hvor mange traumer mennesker på flukt kan oppleve. Derfor ønsker vi å gi et bidrag til en organisasjon som hjelper flyktningene i leirene i Hellas, sier Inger Elise Birkeland, direktør ved NKVTS.

Gaven gis i stedet for tradisjonelle julegaver til de ansatte, og organisasjonen får 200 kroner per ansatt.

Organisasjon for frivillige feltarbeidere

Dråpen i Havet ble stiftet september 2015, i forbindelse med flyktningkrisen. En krise som ikke har blitt mindre siden da, selv om oppslagene i norske medier har stilnet. Stadig nye flyktninger kommer til de allerede overfylte leirene i Hellas – og veien videre inn i Europa er stengt. Bare hittil i år har det kommet 70 000 flyktninger. 36 prosent av dem er barn.

Organisasjonen baserer seg på frivillighet, og er den eneste norske organisasjonen som jobber inne i leirene i Hellas. Siden oppstarten har Dråpen koordinert flere enn 6500 frivillige feltarbeidere til Hellas. En av disse er tidligere kommunikasjonssjef ved NKVTS, Ingunn Eck. Hun forlot i høst stillingen sin for å jobbe med Dråpen i Havet på fulltid.

– Jeg er veldig glad for at NKVTS har valgt å gi julegaven til Dråpen i år, sier Eck.

Teltleir for flyktninger i Nea Kavala, Hellas.
Flyktningleiren Nea Kavala i Hellas. (Foto: Ingunn Eck)

Får ikke sine grunnleggende behov ivaretatt

Etter flere opphold som frivillig har hun sett hvor mye organisasjonens innsats betyr for flyktningene i leirene i Hellas. Forholdene i mange av leirene på øyene er så dårlige at verken ernæring, sanitærforhold, sikkerhet, skolegang eller tilgang på medisinsk hjelp er ivaretatt. Dråpen i Havet har flere prosjekter som blant annet gir tilbud om aktiviteter for barn og språkundervisning.

– Å møte mennesker som er traumatiserte og ikke får sine grunnleggende rettigheter og behov ivaretatt gjør inntrykk. Allikevel synes jeg det har vært en meningsfylt og lærerik erfaring å jobbe som frivillig, sier Eck.

Du kan lese mer om Dråpen i Havet og støtte deres arbeid på nettsiden deres.