Aktuelt

God jul…ing?

«Nå tennes tusen julelys, men ikke alle finner fred. For slag og trusler tar ikke fri, selv om de dysses ned». Nærmere 700.000 hørte sangen på radio i forbindelse med dinutvei.no sin julekampanje. I tillegg nådde annonser rundt 900 000 på sosiale medier i de to ukene kampanjen varte.

Julaften 2020 rykket politiet i Oslo ut i 13 saker med familievold. I Bergen var tallet ni. I flere av tilfellene var det barn som varslet. For mange er det vanskelig å melde fra om vold og overgrep i hjemmet under høytider, hvor det gjerne forventes samhold og hygge.

 

– Med kampanjen «God jul…ing» fokuserte vi på at hjelp finnes, sier Thorbjørn Laundal, kommunikasjonssjef i NKVTS. Senteret er ansvarlig for dinutvei.no, Norges største veiviser til hjelpetilbud ved vold og overgrep.

Godt gjennomslag i media

Fra 22. desember til 3. januar hørte nærmere 700 000 radiolyttere den omskrevne versjonen av «Nå tennes tusen julelys». Om lag 900.000 fikk med seg budskapet på Facebook, Instagram og nettaviser.

– At vi har nådd over 1,6 millioner nordmenn er viktig. Dinutvei.no opplevde en økning i antall besøk på 100 prosent fra november måned. Det betyr at kampanjen har truffet noe, og trolig ledet noen til å kontakte ett av hjelpetiltakene portalen peker på, sier Laundal.