Gått over streken?

Vi leter etter deltakere til et nytt forskningsprosjekt om seksuelle krenkelser blant unge. Vil du hjelpe oss?

Har du noen gang tråkket over andres seksuelle grenser? Eller vært redd for at du har gjort noe seksuelt med noen som ikke var helt greit likevel? Kanskje du i etterkant har vært usikker på om den andre faktisk ønsket at det skulle skje, sånn egentlig? Eller kanskje du har blitt anklaget for å ha gjort noe seksuelt mot noen som den andre ikke ville?

Da vil vi snakke med deg og høre din historie! Vi kommer ikke til å dele det du forteller med noen, og ingen vil kunne kjenne deg igjen i forskningen vår.

Du kan hjelpe oss på to måter, enten ved å la deg intervjue eller å svare på et anonymt spørreskjema. (Lenke til spørreskjemaet finnes nederst på denne siden)

Hvem er vi og hvorfor er dette viktig?

Vi er en gruppe med forskere som forsker på hvordan unge mennesker (i alderen 16-23 år) tenker om det som ofte kalles seksuelle krenkelser og grenseoverskridelser. Det kan være å sende nakenbilder til noen som ikke vil ha det, å overtale, mase på eller presse noen til seksuelle handlinger, å lure, tvinge eller true noen til sex, eller å ha sex med noen som ikke egentlig kan gi samtykke til det – for eksempel fordi personen er for ung eller for full.

Opplevelser som dette kan være vonde uavhengig av hvilken side du står på. For at samfunnet skal forstå mer om hva vi kan gjøre for å unngå at så mange havner i disse situasjonene, trenger vi å vite mer om hva unge selv tenker om seksuelle krenkelser – også de som selv har tråkket over andres grenser. Og det er her du kan spille en viktig rolle, kun ved å svare på noen spørsmål om hva du har opplevd.

Vil du delta?

Legg igjen telefonnummer eller e-postadresse under, så tar vi kontakt med deg! Du trenger ikke si ja til å stille opp på intervju med en gang, det er også helt greit om du bare vil prate litt om prosjektet og finne ut mer før du sier ja. Ingen får vite at du har tatt kontakt med oss.

 

Du kan også kontakte oss på anja.kruse@nkvts.no eller telefon 995 11 223.

 

Vi sender alltid SMS første gang vi kontakter deg på telefon, slik at du kan velge om du vil snakke med oss eller bare ha kontakt på SMS.

Her kan du melde din interesse

Som deltaker i forskningsprosjektet vårt blir du intervjuet av en forsker som har mye erfaring med akkurat dette temaet. Intervjuet vil vare i 1-2 timer, og vi trenger ikke å vite mer om deg enn det du velger å fortelle oss. Vi trenger telefonnummer eller e-postadresse for å kunne kontakte deg. Vi har taushetsplikt om det du forteller oss, og ingen får vite at det er akkurat du som har blitt intervjuet i prosjektet. Hvis du ikke kan eller vil møte oss fysisk, kan vi gjøre intervjuet over telefon eller videosamtale.

Vil du heller svare på spørreskjema, helt anonymt?

Hvis du gjerne vil bidra til studien, men ikke har lyst til å snakke med oss direkte, kan du fylle ut dette spørreskjemaet, helt anonymt. Takk for ditt bidrag!