Seminarer og arrangementer

Hvordan forstår vi volden, og hva gjør vi med den?

Hvordan kan samfunnet jobbe bedre for å møte de utsatte og forebygge nye hendelser av vold og overgrep? Hva sier forskningen? Kom på Istanbulkonferansen 1. november!

1. november
Sentralen, Øvre Slottsgate 3, eller digitalt

Bindende påmelding i skjemaet nederst på siden. Arrangementet direktesendes, og både fysisk og digital deltakelse er gratis.

I 2017 ratifiserte Stortinget Europarådets konvensjon om forebygging og bekjempelse av vold mot kvinner og vold i nære relasjoner  (Istanbulkonvensjonen). Det er en internasjonal konvensjon for å forebygge og bekjempe vold mot kvinner og vold i nære relasjoner.

Hvordan ligger vi an nå, syv år senere?

På årets konferanse spør vi:

  • Hvordan forstår vi vold og overgrep?
  • Hvordan møter vi de som blir utsatt for vold og overgrep?
  • Hvordan jobber systemene sammen mot vold og overgrep?

Justis- og beredskapsdepartementet finansierer forskning som styrker kunnskapen om vold i nære relasjoner i Norge. Forskere fra NKVTS og NOVA vil under konferansen dele innsikter og funn fra et omfattende forskningsprogram som har utforsket ulike aspekter av vold i nære relasjoner, inkludert omfang, årsaker og virkninger.

Program

Her finner du foreløpig program.

Endringer kan forekomme.

Målgrupper

Konferansen henvender seg til et bredt spekter av deltakere, inkludert forskere, praktikere, beslutningstakere, politikere og representanter fra interesseorganisasjoner og andre som er interessert i temaet. Målet er å skape en plattform for utveksling av kunnskap, erfaringer og strategier for å styrke kampen mot vold i nære relasjoner.

Konferansen arrangeres av NKVTS og Velferdsforskningsinstituttet NOVA og finansieres av Justis- og beredskapsdepartementet.

Påmelding

Årets konferanse er gratis og finner sted på Sentralen i Oslo. Du kan også følge den digitalt.

Bindende påmelding i skjemaet nederst på siden.

Tid

1. november kl 9.30 - 15.00

Sted

Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0102 Oslo.

Vis kart

Medvirkende

Gjester

Har du spørsmål?

Hvordan forstår vi volden, og hva gjør vi med den?
Kontakt Runhild Grønlie
Senior kommunikasjonsrådgiver
Mobil: 92246404

Påmelding