Min hverdag: en app til bruk i behandling av PTSD

Her finner du informasjon om appen vi har utviklet, hvordan du kan bruke den og hva vi ønsker å undersøke i forskningen vår.


Om appen 

Målet med appen «Min hverdag» er å bidra til at personer med posttraumatisk stress (PTSD) kan lære om og mestre egne symptomer, tanker og følelser på en enkel og effektiv måte. Appen er spesielt tilpasset ungdom mellom 13 og 18 år som er i behandling for PTSD og som får traumefokusert kognitiv atferdsterapi (TF-CBT).  

 

Appen har tre hovedfunksjoner. 1) Du kan få informasjon om hva et traume er, vanlige reaksjoner på traumer, og hva man kan gjøre med disse reaksjonene2) Du kan følge med på din egen utvikling under behandlingen. 3) I verktøykassen finner du øvelser og lydklipp som kan være nyttige for å lære seg nye måter å takle vanskelige følelser og reaksjoner. 

Vi har laget appen slik at du kan skreddersy innholdet i appen slik at den passer best mulig til akkurat deg. Da er det viktig at du registrerer hvordan du har det i det daglige spørreskjemaet. Basert på dette vil appen lage grafer så du kan følge med på din egen utvikling. Appen vil også foreslå verktøy du kan prøve, basert på det du har svart 

I tillegg kan du lage deg en liste over dine personlige strategier som du opplever at hjelper deg når du har det vanskeligDu kan velge mellom flere forskjellige stemmer som leser opp pusteøvelser for deg. Du kan sette deg personlige mål, og du kan legge inn påminnelser om å gjennomføre dem når det passer deg 

Vi har laget en brukermanual. Denne kan brukes av deg som skal bruke appen, eller av terapeuter som skal vise andre hvordan de kan bruke appen. 

Trykk her for å komme til brukermanualen

 

Hva ønsker vi å finne ut av? 

Appen «Min hverdag» er åpen for alle, og man kan bruke appen helt anonymt og uten å dele informasjon med noen.

Personer fra 16 år og oppover kan velge å delta i et prosjektprosjekt. Formålet med dette forskningsprosjektet er å få kunnskap om hvordan endring i posttraumatisk stress (PTSD) skjer fra uke til uke, og hvordan dette henger sammen med endring i emosjoner. Informasjonen som samles inn vil brukes til å forbedre traumebehandling.

Informasjon om pilotprosjektet for utvikling av appen kan du finne her.

 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med prosjektleder Marianne Skogbrott Birkeland på m.s.birkeland@nkvts.no eller prosjektmedarbeider Camilla Blestad på camilla.blestad@nkvts.no