Nasjonalt nettverk for arbeid om kjønnslemlestelse / kvinnelig omskjæring (NAKK)

NAKK skal samle byråkrater, tjenesteutøvere og berørte på en felles arena for faglig oppdatering og utveksling av kunnskap og erfaringer i arbeidet med kjønnslemlestelse.

Formål

NAKK er en arena for faglig oppdatering og utveksling av kunnskap og erfaringer i arbeidet med kjønnslemlestelse. Nettverket fasiliterer diskusjoner og utforsking av utfordringer og muligheter. NAKK vil holde tematikken varm, og styrke kompetanse og kvalitet i arbeidet.

NAKK er etablert under Kompetansefunksjonen mot kjønnslemlestelse, som er finansiert av Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) for perioden 2020-2024.

Leder

Leder i nettverket er Elise Johansen.

Les intervju med leder av nettverket.

Aktiviteter

  • Én årlig fysisk dagsamling med faglig oppdatering og utveksling
  • Tematiske hybridsamlinger på etterspurte tema
  • Nyhetsbrev
  • Facebook-gruppe for medlemmer

Hvem kan være medlemmer?

Medlemskap er uformelt og gratis. Nettverket er åpent for praktikere, forskere og beslutningstakere som er engasjert i arbeid med kjønnslemlestelse.

Engasjemntet kan bestå i

  • kunnskapsformidling
  • forskning
  • intervensjoner
  • ytelse av helsehjelp
  • bekymringsmelding
  • etterforskning

Per i dag har netverket 51 medlemmer fra de fem RVTS’ene, Helsedirektoratet (Hdir), Arbeids- og Inkluderingsdepartementet (AID), Utenriksdepartementet (UD), Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDi), Politidirektoratet, Utlendingsdirektoratet (UDI), Utlendingsnemda (UNE),  NKVTS, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Universitetet i Bergen (UIB), Oslo Universitetssykehus, Aker Sykehus, Norad, Folkehelse-Instituttet (FhI), Helsesykepleier forening, Norsk Organisasjon for Flyktninger og Asylsøkere (NOAS), Landinfo, Sex & Samfunn, Kirkens Bymisjon, Tverrkulturell Helseinfo (THI), Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.), PanAfrican Women Association (Pawa), InterAfrican Committe (IAC-Norge), Human Rights Research League, Røde Kors telefonen, Rådet for kulturkompetanse i forebyggende arbeid (RKF), Somaliske mødre, Amathea, Minoritetenes Interesseorganisasjon (MIO).

Ønsker du medlemskap?

Kontakt Elise Johansen eller Mai Mahgoub Ziyada

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert om arbeid om kjønnslemlestelse? Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

NB: Du vil få en e-post hvor du må bekrefte at du ønsker å motta nyhetsbrev. Dersom denne ikke kommer, sjekk om den har havnet i spam-filteret ditt.