Råd og støtte


Her er noen råd som kan være til hjelp:

 

  1. Du er trygg. Minn deg selv på at katastrofen er over, og det farlige ligger i fortiden.
  2. Vær sammen. Ikke vær alene med vonde tanker og opplevelser. Søk til andre. La andre få lov å hjelpe deg. Fortell gjerne om hendelsen til noen som tåler å høre på deg. Husk at det ikke er alle som vil snakke så mye om det de har opplevd, det er også greit.
  3. Bruk det som har hjulpet deg før. Minn deg på dine sterke sider. Det vil hjelpe deg til å mestre reaksjonene. De samme strategiene du har hatt nytte av før vil du også kunne ha nytte av nå.
  4. Ha fokus på dagliglivet. Sørg for å få nok hvile og følg de vanlige rutinene dine. Gjør aktiviteter som gjør at du føler deg bedre. Gå tur? Høre på musikk? Være med venner og familie? Sosialt samvær med nære, søvn, regelmessige, sunne måltider og fysisk aktivitet kan bidra til å redusere stressnivået i kroppen.

Hvis du trenger noen å snakke med eller hjelp til å finne frem i hjelpeapparatet, les mer her.

En oversikt over tilgjengelige hjelpetelefoner finner du på: https://www.psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder

 

Nasjonal støttegruppe etter 22. juli

Nasjonal støttegruppe etter 22. juli ble opprettet i Oslo 21. august 2011 for å fremme interessene til de rammede etter bombingen av Regjeringskvartalet og masseskytingen på Utøya. Støttegruppen er fortsatt aktiv, og ønsker både gamle og nye medlemmer velkommen. Nettsiden til Støttegruppen finner du her.

Støttegruppen tilbyr et nettverk og kontakt med andre som ble berørt av terroren, og er åpen for alle som ble rammet på ulike måter; de som var på AUFs sommerleir på Utøya, i og ved Regjeringskvartalet, deres familier og nære relasjoner, og de som på andre måter ble involvert i eller berørt av terroren.

Regionale og nasjonale samlinger
Nasjonal støttegruppe etter 22. juli arrangerer regionale og nasjonale samlinger for overlevende og etterlatte i oktober og november 2021. På disse arrangementene vil resultatene fra den fjerde intervjurunden med overlevende og pårørende bli presentert, og samlingene er en god arena for å dele tanker, følelser og erfaringer med andre berørte av terroren. Hvis dere har spørsmål relatert til samlingen kan dere ta kontakt med prosjektleder Marianne Bergerud-Wichstrøm på bergerudwichstrom@gmail.com. For mer informasjon om samlingene, program og påmelding, trykk her.

For mer informasjon om støttegruppen og fylkeslag der du bor, se her

 

Oslo 20110725 TERROR RAMMER NORGE. Rosetog i Oslo, her fra Rådhusplassen. Store menneskemengder samlet seg på Rådhusplassen mandag. Roser i folkehavet.
FOTO: KRISTER SØRBØ/VG